BE73 7331 0001 0060

SaraBertels

Main profile

Sara
Bertels
Werkgever in België: 
Artsen Zonder Vakantie
Functie: 
Vrijwilliger ondersteuning website
Ik ben Sara Bertels, als vrijwilliger bij Artsen Zonder vakantie help ik bij het onderhoud van de website. Ik ben bij Artsen Zonder Vakantie terecht gekomen nadat een arts haar positieve ervaringen met de organisatie met mij deelde. Aangezien ik geen medische achtergrond heb wist ik niet goed wat ik voor Artsen Zonder Vakantie kon betekenen. Zij overtuigde mij echter om toch een kijkje op de website te nemen. Daar botste ik op de vacature om als vrijwilliger de website te onderhouden en zag ik de mogelijkheid om mijn steentje bij te dragen. Door mijn opleiding heb ik immers affiniteiten met de communicatiesector ontwikkeld. Na vier jaar communicatiewetenschappen wou ik mij verdiepen in non-profitcommunicatie. Daarom besloot ik een bijkomende opleiding in de gezondheidsvoorlichting – en bevordering te volgen. Het is fijn om een basis te hebben om op terug te vallen maar het is volgens mij toch vooral je motivatie en inzet die je een goede vrijwilliger maakt. In september begin ik voltijds te werken maar ook dan ga ik proberen om van thuis uit mijn steentje te blijven bijdragen. Ik werk als projectmedewerker bij Markant VZW, het netwerk voor ondernemende vrouwen.

Bezoek jij Artsen Zonder Vakantie op Ottertrotter?

24-06-2014

Met een mix van sfeervolle mix van muziek, een Wereldmarkt en randanimatie is Ottertrotter de perfecte opener voor het Mechelse festivalseizoen. Naar goede gewoonte is ook Artsen Zonder Vakantie van de partij. Het volledige programma vind je op  http://ottertrotter.mechelen.be. Tot dan!

Bezoek deze Open Tuinen en steun Artsen Zonder Vakantie

17-05-2014

De lente is in het land en de tuinen tonen zich stilaan opnieuw van hun mooiste kant. Dankzij Open Tuindagen kan je de mooiste tuinen van ons land bezoeken. Chris Wauters en Inge Vanoverbeke stellen hun tuin open en schenken de opbrengst integraal aan Artsen Zonder Vakantie.

Op 22 en 29 juni opent Chris Wauters haar unieke tuin voor het publiek. Maar liefst 7500m² natuurpracht zal op 22 en 29 juni te bewonderen zijn. Onderstaande foto’s geven je al een stukje van deze natuurpracht weer. Inschrijven kan via info@azv.be

 

Inge Vanoverbeke is professioneel

Steun Music for Life, steun Artsen Zonder Vakantie!

24-10-2013

Music for Life is uitgegroeid tot één van de populairste solidariteitsacties van ons land. Dit jaar kon je zelf een vzw aanduiden die jij als goede doel voor deze actie wil selecteren. Goed nieuws, Artsen Zonder Vakantie is één van de geselecteerde organisaties. Tijdens de Warmste Week zenden de Studio Brussel presentatoren uit vanuit het recreatiedomein de Schorre in Boom. Van 17 tot en met 24 december worden er allerlei acties georganiseerd om de geselecteerde organisaties een hart onder de riem te steken. Heb jij een idee voor een ludieke acties ten voordele van Artsen Zonder Vakantie? Stuur gerust een e-mail naar veerle@azv.be. Hou ook onze website en

Ook de studenten Geneeskunde van de UA dragen AZV een warm hart toe

07-10-2013

Elk jaar organiseert de European Medical Students’ Association Antwerpen (EMSA-Antwerpen) een benefietactie tijdens de sinterklaas- en de paasperiode. Tijdens het academiejaar 2012-2013 kozen ze Artsen zonder Vakantie uit als goed doel van het jaar. De studenten organiseerden verschillende activiteiten om Artsen Zonder Vakantie te steunen. In de periode voor Sinterklaas hielpen ze de Sint een beetje door lekkere chocolade en speculaas te verkopen in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) en op Campus Drie Eiken (Universiteit  Antwerpen). Van 4 tot 8 maart 2013 hielden ze een heuse benefietweek in samenwerking met andere studentenverenigingen. Tijdens die week gaf Prof. Dr. Jacquemyn (gynaecoloog in het UZA) een lezing over

Het wereldfeest in Deinze was een succes.

07-10-2013

Op 28 september vond het gezellige wereldfeest in Deinze plaats. De gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking, kortweg de GROS, blies dit jaar zijn eerste kaarsje uit en dat werd in stijl gevierd. Ook Artsen Zonder Vakantie was aanwezig met een leuke informatiestand. We willen nog een speciaal dankwoord richten aan Nele Vangheluwe die weeral op post was voor Artsen Zonder Vakantie dit weekend. We kregen ook enkele leuke sfeerfoto’s toegestuurd:

Leuke happening ten voordele van het katako-kombe project!

12-08-2013

Heb je op 8 september nog een gaatje in je agenda? Ga dan zeker een kijkje nemen in het Nachtegaalstadion in Sint-Amandsberg. Yves en Annemarie Kluyskens organiseren dan voor de achtste keer een happening ten voordele van het Katako –Kombe project in Congo. Om 11 uur kan je je van je sportiefste kant laten zien door één (of meerdere) rondes te lopen of wandelen onder begeleiding van één van de professionele coaches. Ook aan de lekkerbekken onder ons is gedacht. Je kan in de namiddag genieten van een verfrissend ijsje of een heerlijke pannenkoek. ‘s Avonds  kan je aanschuiven voor een heerlijke barbecue. Een volwassene betaalt hiervoor €20, kinderen kunnen al voor € 10 meesmullen.  Meer informatie en het inschrijvingsformulier

Lees het artikel uit Feeling nu ook online!

05-08-2013

De getuigenis van Nele Vangheluwe in Feeling kan je nu ook online lezen. Ben je benieuwd naar de motivatie van Nele om telkens weer op missie te vertrekken (dit jaar voor de 10e keer), hoe ze het vrijwilligerswerk bij Artsen Zonder Vakantie ervaart en wat ze ervan heeft geleerd? Klik op de foto en lees het artikel!

Jan Goossens runs for Medics Without Vacation

02-08-2013

Medics Without Vacation will never let you go completely, that’s what Jan Goossens, our previous director, just proved. After serious back problems, long distance runner Jan was advised by his doctors to put his passion on hold. He then decided that, if he ever could run a full marathon again, he would make a donation to Medics Without Vacatioin. He changed physiotherapist, made his rehab a top priority and with success!

On 6 July he finished the Zermatt Marathon. We congratulate him with this fantastic achievement and say many thanks for his € 500 donation to Medics without vacation

Medics without Vacation in the press

02-08-2013

Medics Without Vacation has been present in the Flemish press a few times lately. A number of doctors were willing to share their touching experiences in Africa: one of them, Nele Vangheluwe testifies in the August edition of Feeling Magazine and “de Redactie”about her motivation to go back time after time (tenth time this year). Reading the article it becomes very clear how gratefull the local doctors and how big the needs are: “Keep coming, don’t let us down, you’re a sign of hope for us and you give us the courage to carry on with the means at our disposal”. Read the full article in Dutch here.

Jos Claes talked to MO Magazine (

Lees het artikel van het Belang Van Limburg nu ook online!

29-07-2013

Voor diegenen die het artikel in het Belang van Limburg gemist hebben. Je kan de getuigenissen van Inge Vrancken, Piet Vandebriel en Martine Vanoffelt, drie van onze gemotiveerde terreinvrijwilligers, nu ook online lezen. Het werden drie mooie en boeiende verhalen dus het artikel lezen is de boodschap!

Artikel HBVLHet artikel kan je in de bijgevoegde PDF-bestanden terug vinden.

Pages