BE73 7331 0001 0060

KatleenCuypers

Main profile

Katleen
Cuypers
Country: 
België
Functie: 
Coördinator Burundi - Psychiatrie Grote Meren - Bénin
Ik ben Katleen, sinds november 2013 projectcoördinator bij AZV. Ik studeerde vergelijkende en internationale politiek en volgde een bachelor-na-bachelor Internationale Samenwerking Noord-Zuid. Daaraan was een stage gekoppeld van 6 maanden bij een lokale ngo in Senegal. Ik gaf er les in een vrouwencentrum en nam het initiatief om een schooltje in een sloppenwijk weer op te richten. Na mijn studies werkte ik twee jaar als medewerkster ontwikkelingseducatie bij Miel Maya Honing. Als projectcoördinator wil ik de uitdaging aangaan om samen met terreinvrijwilligers en partnerziekenhuizen stap voor stap op weg te gaan naar zelfredzaamheid bij de personeelsleden van onze partners.

Artsen Zonder Vakantie, erkende ngo in Burundi

01-04-2015

Eind vorig jaar ondertekenden de Burundese overheid en Artsen Zonder Vakantie een samenwerkingsovereenkomst, waardoor Artsen Zonder Vakantie als ngo door de Burundese overheid wordt erkend.
Dankzij deze erkenning zal dr. Kash Karubara Marcellin als erkende lokale vertegen­woordiger van Artsen Zonder Vakantie kunnen samenzitten met Burundese overheidsinstellingen, zoals het Ministerie van Gezondheidszorg op nationaal niveau, alsook met provinciale instanties, om hen meer in onze werkzaamheden te betrekken.

Deze officiële erkenning opent daarnaast sneller deuren bij andere lokale

Collaboration CTB – Médecins Sans Vacances

02-12-2014

module 3 formation en Bujumbura, novembre 2014

A côté de ses diverses missions (para)médicales, Médecins Sans Vacances organise aussi, chaque année, un certain nombre de missions techniques.

Aujourd’hui, dans la région des Grands Lacs, de nombreuses étapes ont déjà été franchies.
La formation qui y est mise en place, consiste en 6 modules d’une semaine chacun. Les participants sont les techniciens de nos hôpitaux partenaires dans l’Est du Congo, au Rwanda (Mibilizi et Murunda) et au  Burundi. Vu qu’il

Samenwerking BTC - Artsen Zonder Vakantie

25-11-2014

module 3 vorming in Bujumbura, november 2014

Naast onze verschillende (para)medische zendingen, organiseert Artsen Zonder Vakantie ook jaarlijks een aantal zendingen techniek.

In de regio van de Grote Meren zijn er ondertussen al heel wat stappen gezet. We organiseren hier een vorming in die uit 6 modules van telkens één week bestaat. Deelnemers zijn de technici uit onze partnerziekenhuizen in Oost-Congo, Rwanda (Mibilizi en

Week van de Fair Trade, ook bij Artsen Zonder Vakantie

25-09-2014

world fair trade day @ Artsen Zonder VakantieVan 1 tot en met 11 oktober loopt de 13e editie van de Week van de Fair Trade.

en AZV doet mee!

De Week van de Fair Trade is een jaarlijkse campagne die fair trade en fairtradeproducten tien dagen lang op een originele manier in de kijker plaatst in heel België.
Is dat nog nodig?
Toch wel!

Jaar na jaar wordt fair trade bekender: in

FAIR TRADE @ Artsen Zonder Vakantie!

08-05-2014

Naar aanleiding van de WORLD FAIR TRADE DAY, zaterdag 10 mei a.s., heeft onze werkgroep Eco & Fair nog eens even ‘eerlijke handel’ bij de medewerkers van Artsen Zonder Vakantie in de kijker gezet.

Immers, bij Artsen Zonder Vakantie gebruiken wij ondertussen al heel wat fairtradeproducten: in onze keukenkasten zie je dat thee, koffie en suiker (h)eerlijk zijn. Ook onze wijn en relatiegeschenken zijn fair trade. Vanaf vandaag komt daar ook nog fruitsap bij.

Tijdens de lunchpauze trakteerde de werkgroep Eco & Fair de medewerkers van Artsen Zonder Vakantie op een overheerlijke kokos-wortel-currysoep met biobrood en een glaasje fruitsap van