BE73 7331 0001 0060

HugoMeyvis

Main profile

Hugo
Meyvis
Werkgever in België: 
Artsen Zonder Vakantie
Functie: 
Vrijwilliger ondersteuning materiaal
Ik ben Hugo Meyvis. Ik ben actief zeiler, tuinier en amateur natuurfotograaf. Ook verdiep ik mij graag in alles wat met Italië te maken heeft zoals de taal, keuken, wijn, natuur, cultuur, …Samen met Dina en Rene en de andere trouwe Broechem vrijwilligers bouw ik het magazijn uit. Door de zeer grote aanvoer dit jaar van nieuw verpleeg- en verbandmateriaal ben ik met Dina aan een inventarisering op computer begonnen.

Merci des merveilles que vous avez envoyées!

02-04-2012
Antwerpen

Met veel plezier laat ik de dankmail die ik kreeg uit Bukavu aan iedereen lezen: wat wij doen heeft zo veel zin!

"Van: bkv bdom
Verzonden: vendredi 23 mars 2012 10:00
Aan: hugo.meyvis
Onderwerp: Merci

Chers Dina et Hugo,

Un très grand merci des merveilles que vous avez envoyées et qu’on découvre chaque jour en ouvrant les cartons et boîtes de matériel orthopédique. Tout nous sera utile et se trouve déjà en service. Tout le personnel, médecins et infirmiers se joignent à moi pour vous dire notre reconnaissance, ainsi qu’à Médecins Sans Vacance qui nous a déjà tellement aidés.

Avec mon souvenir bien amical.

Marie Jo Bonnet"

Foto's van onze missie in Bukavu

27-10-2011

Hierbij nog een aantal foto's van onze missie in Bukavu. Om onze verhalen nog levendiger te maken !

 

Image

Image

 

Image

 

Kleine stappen in de goede richting!

07-10-2011
Zuid-Kivu

Afspraak in Bibliotheek van de BDOM. Aan de hand van de vorige audit van 2005 en de nota's die we tijdens de voorbije  2 dagen gemaakt hebben stellen we een AKTIEPLAN op. De rest van de week zijn we bezig met het opvragen van de bestaande procedures,productiefiches, analyse certificaten enz.

In samenwerking met de verantwoordelijken stellen we nieuwe procedures op en verbeteren bestaande documenten. Het gaat moeizaam maar op het einde van de week is er resultaat! De zaterdagmorgen worden de mannen van de productie-eenheid opgeroepen om alle machines die buiten gebruik zijn uit de lokalen te verwijderen.Weer een stap in de goede richting !

Bernard komt ons halen voor een transfer naar Ciriri. Op aandringen van Maria

'Les farmaciens belges' waren hier zeer welkom!

30-09-2011

Reeds verschillende jaren werken we op kantoor bij AZV en in het magazijn te Broechem, op de afdeling Materiaal en Logistiek, maar op 10 september zijn we vertrokken voor het grote avontuur een missie Farmacie in Oost Congo

Een informatie over de BDOM en een korte briefing ging hieraan vooraf ,maar wat ons daar echt te wachten stond wisten we niet. Geen van ons beiden hebben een Congo- verleden of ervaring in dit land, dus voor ons de grote sprong!!

Bij ons eerste contact met de apotheker van de FARMACIE van de BDOM in Bukavu werd alles op slag duidelijk. Naast de 2 officina’s voor het publiek beschikt de BDOM in BUKAVU over een, naar Congolese normen, grote productie-eenheid voor siropen, tabletten, zalven, suppo’s