BE73 7331 0001 0060

HugoDierckxsens

Main profile

HugoDierickxsense.JPG
Hugo
Dierckxsens

Deugdoend nieuws uit Kinshasa

15-10-2014
Kinshasa

Het doet deugd, wanneer je een bericht zoals dit ontvangt!
Het geeft voldoening en spoort ons aan om ons werk met enthousiasme verder te zetten!

Dit schreven ze mij vanuit de Clinique St. Joseph, Kinshasa

le 29 septembre 2014

Bonjour docteur,
Au nom de la direction, nous vous saluons et vous remercions pour tout le travail d'accom­pagnement scientifique et professionnel que vous menez avec notre service d'ORL.

Nous sommes particulièrement satisfait du niveau scientifique et professionnel que notre ORListe, Dr. Omadjela, a déjà atteint au jour d'aujourd'hui et encourageons la poursuite de vos efforts.Cette coopération nous permet

Een warm welkom!

24-03-2014
Kinshasa

Onze missie ORL in Kinshasa is ondertussen van start gegaan en zoals steeds kregen we een warme ontvangst in St. Joseph!

welkomsbord in St Joseph hospitaal

Laatste dag Kinshasa

22-11-2013
Kinshasa

Vanmorgen de missie beindigd. Alle geopereerde patiënten op controle gezien, alles lijkt oké. Straks de klassieke farewell - ceremonie met speeches, wierook en vive la Coöperation Belgo- Congolaise. De al even klassieke cadeautjes: fleurige pagne en Congolees hemd. Daarna via die hectische weg naar de luchthaven. Hier nog steeds 30°, vochtig warm, tropische regens. Het wordt morgen bibberen bij onze aankomst in België!


Op de foto: De ORL ploeg van hôpital St. Joseph in Kinshasa

Groeten,

Linda en Hugo 

Nieuwe bloeddruknormen

18-11-2013
Kinshasa

Vandaag veel bijgeleerd: eerste patient bijna uitgesteld wegens vaag cardiaal lijden. De anestesisten stelden voor de ooringreep te doen onder hypotensie, dit betekent niet zakken onder de 120 mm druk! De tweede patient werd bijna uitgesteld wegens hypertensie : dit beteken 140 mm druk. Conclusie : een normale bloeddruk is 130 mm, niet hoger, niet lager. Zo zie je maar, men is nooit te oud om bij te leren! Hugo en Linda

Tweede week

18-11-2013
Kinshasa

Al vroeg uit de veren, want we beginnen hier in principe te opereren vanaf 7:30u, wat uitzonderlijk is in Congo. Ook onze weekend was goed gevuld met gezellig etentje bij Dr.Claudine samen met het personeel. Lekkere Moambe en gegrilde rupsen. Zondag mis in de openluchtkapel van de orde van Malta en bezoek aan de bisschop van de Equateur -provincie. Het OK programma is goed gevuld, de lokale tamtam heeft goed gewerkt om het nieuws van onze aanwezigheid te verspreiden. Groetjes van Linda en Hugo

Start St. Joseph

10-11-2013
Kinshasa

Zoals steeds hartekijke en warme ontvangst in de dienst N.K.O.

Alhoewel het zondag is, was iedereen op post om ons te begroeten en mee te helpen met het klaarzetten van het materiaal en voorbereiding van de missie.

Ook de geselecteerde patiënten waren geduldig aan het wachten. Na De consultatie hebben we al een volledige week ingrepen volgeboekt.

Hugo en Linda

Een zéér warm welkom

26-04-2013
Kinshasa

Leuke attenties als welkom!Onze harten werden helemaal warm toen we toe kwamen in Kinshasa...het was de eerste keer dat we met zo veel mooie en lieve gebaren werden ontvangen!

Bedankt lieve collega's,

Hugo en Linda

Dr. Nzuzi nous a quitté

22-04-2013
Kinshasa

Nous apprenons que le docteur Florimond Nzuzi , spécialiste en ORL a Kinshasa est décédé subitement le 18 avril . Le Dr. Nzuzi a collaboré pendant plusieures années avec MSV a l’hôpital Kalembe Lembe dans le cadre de sa formation en chirurgie de l’oreille.

Le Dr. Nzuzi était un homme enthousiaste et motivé avec un grand coeur pour ses patients, ses collaborateurs et ses collègues. A son épouse, ses enfants, sa famille et ses amis nous adressons nos sincères condoléances.

Dr. Hugo Dierckxsens

Dr. Nzuzi is niet meer

22-04-2013
Kinshasa

We vernemen met droefheid dat dokter Florimond Nzuzi, Neus, Keel Oorarts in Kinshasa op 18 april  plots is overleden.  Dr. Nzuzi werkte reeds jarenlang samen met AZV in het hospitaal Kalembe Lembe, in het kader van zijn bekwaming in de oorchirurgie.

We kennen Dr. Nzuzi als een gedreven en gemotiveerd arts, met een warm hart voor de noden van patiënten, medewerkers en collegas. Aan zijn echtgenote, kinderen, familie en vrienden, onze blijken van innige deelneming.

Dr. Hugo Dierckxsens

Bijna ten einde

20-03-2013
Kinshasa

In Kinshasa blijft het heet en worden we 'snachts gewekt doot knallende onweders. De wegen liggen dan  dan 'smorgens  soms  bezaaid met vijvertjes. Niet te verwonderen dat het personeel dan te laat toekomt als je bedenkt van hoever ze soms moeten komen! Al bij al valt het mee,  alleen aan het  werkritme kan ik na al die jaren nog steeds niet wennen, maar we blijven in "Zen" modus!

Leuke annecdote: toen ons aspiratietoestel het liet afweten, haalde Linda er een splinternieuw uit een andere zaal, maar men verzekerde ons dat het

Pages