BE73 7331 0001 0060

Oct
21
2009

Hallo iedereen! Wakker worden door hanegekraai,gedempte stemmen van voorbijstappende mensen,en enthousiaste kinderen,dit zonder het geluid van voorbijrijdende auto's, het heeft wel iets en is rustgevend! Als de zon dan nog eens door de gordijnen door naar binnen schijnt,kan je niet anders dan de dag blij en goedgemutst te beginnen.

Dit is de vierde poging,internet valt geregeld uit,ik hou het bondig,de vorige waren echte literatuurpareltjes,maar schijnbaar verdraagt deze computer dat niet! Gisteren was het ok-dag en alles verliep vlotjes. We zien uiteenlopende pathologien en dat maakt het interessant. Edgar werkte samen met de plaatselijke arts en die is zeer handig. Het ok draait naar behoren,de verpleegeenheden iets minder. Het grote probleem is de taal,weinigen verstaan engels en mijn swahili-kennis is nihil,los dat maar eens op! We doen wat we kunnen. 

En ja Jan, we zitten weer in onze villa, Edgar slaapt in jouw kamer en ik in de mijne. Ondertussen hebben ze een nieuw gebouw gezet waar Zuster Reni haar office heeft,de verhuis was  gisteren en vandaag,ze is in haar nopjes!  Morgen is het weer een ok-dag,we hebben 5 patienten en zullen dus tot na de middag werk hebben. Ik hou jullie op de hoogte indien mogelijk want dit is mijn tweede poging de eerste liep fout doordat de internetverbinding wegviel,dat is hier niet abnormaal! Ik laat het hierbij alvorens alles weer wegvalt! Dus....tot later Kusjes aan iedereen Martina 

(Er liep zonet een dwergmangoest voorbij!)   

Eten tussen de ingrepen door... Onze begeleiding als we naar het ziekenhuis wandelen.

 

Martine Aerts

October 2009